Pizza Royal
Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul. Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat scoatem aluatul pe masa de lucru si il framantam 5 minute. Cand este gata, ungem bolul cu putin ulei, asezam in el aluatul si il acoperim cu o folie de plastic, apoi il lasam la temperatura camerei sa dospeasca, pina isi tripleaza volumul, cam 40 de minute. Intre timp preparam sosul de pizza astfel :curatam toate legumele spalate si sterse. Ceapa o radem si cateii de usturoi ii trecem prin presa. Stoarcem lamaia si punem zeama de o parte. Rosiile cojite si taiate le mixam cu mixerul vertical. Intr-un vas punem uleiul sa se incalzeasca , apoi adaugam ceapa si usturoiul, amestecam cateva secunde , apoi adaugam rosiile pasta , pasta e gogosari( ardei kapia) si ketchup-ul, omogenizam. Adaugam toate condimentele necesare( in plus sau in minus, dupa preferinta) si lasam sa dea 2-3 clocote. Acum punem zaharul si zeama de lamaie si lasam sa fiarba 5 minute, pina cand scade sosul si se ingroasa. Aluatul a crescut, sosul de pizza este gata, asa ca ne putem apuca sa montam pizza. Dar mai intai amestecam carnea tocata cu condimentele pentru pizza (mai puteti adauga ce va place) si cu albusul de ou.Omogenizam si facem "chiftelute" cat mai mici. Aluatul il impartim in doua, iar intr-o parte sa fie cu putin mai mult aluat. Intindem aluatul mai putin, cu sucitorul, pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina, atat cat sa fie de dimensiunea tavii in care vom monta pizza. A mea are diametrul de 30 cm (captusim tava cu hartie de copt, unsa cu putin unt). Cealalta parte cu aluatul mai mult, o impartim in vreo 20 de bilute pe care le vom umple, jumatate cu chiftelute si jumatate cu bilute de mozzarella. Pe aluatul din forma de pizza punem alternativ cate o bila cu chiftelute si una cu mozzarela, pe marginea exterioara a aluatului si in mijloc intindem 3-4 linguri de sos e pizza. Mai presaram din loc in loc chiftelute, de data aceasta fara aluat. Peste chiftelutele de pe sos radem o parte din cascaval, adaugam ciupercile taiate, porumbul fiert si gogosarul taiat in cubulete mici. Asezam din loc in loc bilute de mozzarella si felii taiate de masline, iar cateva chiftelute fara aluat si cascavalul ras ramas deasupra. Galbenusul il bate cu o lingura cu apa si ungem bilele umplute cu galbenusul, iar deasupra presaram mac. Cuptorul a fost dinainte incalzit la 160 de grade C, dam tava la cuptor pina se rumeneste si chiftelutele sunt coapte, cam 30 de minute. Scoatem pizza din cuptor si o lasam sa se odihneasca putin in tava. Reteta am luato de pe Bucataria marocana, dar am modificat-o nitel. Avem putin de lucru la aceasta pizza, dar credeti-ma ca merita!O asezam pe un platou rotund de pe care va fi servita. Cine doreste mai poate adauga sos de pizza din care ne-a mai ramas.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii