Preparate sarate

Reteta Placinta cu branza si patrunjel verde

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Placinta cu branza si patrunjel verde este un aperitiv sarat, excelenta alaturi de un pahar cu lapte batut.

ingrediente

   Pentru aluat: 350 gr faina
   80 ml vin alb
   80 ml ulei
   Pentru umplutura: 300 gr branza feta
   1 ou
   patrunjel verde
   1/2 lingurita boia dulce
   sare
   piper
   1 galbenus

mod de preparare

Mod de preparare aluat: Se toarna intr-un vas vinul si uleiul, apoi se adauga faina, putina sare si se amesteca rapid. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se intinde in foaie subtire, se unge cu ulei si se pliaza de mai multe ori. Se lasa la frigider o ora, apoi se intind doua foi. Una din fois e pune in tava unsa, peste care se adauga umplutura (care se face din branza feta amestecata cu ou, boia, sare, piper, patrunjel tocat) si se acopera cu cea de-a doua foaie. Foaia se inteapa cu furculita, se unge cu galbenusul batut si se coace cca 40 de minute la foc potrivit.


Placinta se lasa la racit, apoi se serveste taiata cubulete.

Incearca si Chifle cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si patrunjel verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.