Placinta cu masline

Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu masline

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 cani cu faina
  • 2 cesti apa calduta
  • o ceasca ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • 200 de grame masline fara samburi
  • o cescuta cu ulei
  • 2 cepe tocate marunt
  • o legatura marar
  • sare si piper.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu putin ulei se pune ceapa la calit (eu pun de la inceput cu ulei si un fir de apa). Cand s-a inmuiat, punem si maslinele, apoi sare si piper dupa gust. Adaugam foarte putina apa si lasam sa fiarba asa cateva minute. Adaugam mararul tocat la sfarsit, apoi punem compozitia intre foi. Placinta se coace la foc iute 15 minute (eu am pus la 200 de grade), dupa care focul trebuie redus (eu am mutat la 170 de grade) si lasat sa se rumeneasca inca 20 de minute. Din cand in cand, trebuie sa deschidem usa cuptorului si sa punem peste placinta bucatele de margarina, eu am pus cate putin unt in vreo trei 'reprize'.


Se feliaza si se poate manca si cald si rece. Reteta Placinta cu masline a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Gem de gutui si mere
Bucataras.RO

Gem de gutui si mere

Aveam niste gutui si mere, nu foarte multe, incepusera sa dea semne de oboseala, asa ca le-am facut patul sa se odihneasca...

Gem de gutui si mere
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!