Placinta cu urda si marar

Placinta cu urda si marar e delicioasa, se prepara usor, consistenta, o reteta perfecta de placinta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu urda si marar

Ingrediente

  • Foi:
  • 300 gr. faina
  • 200 gr. margarina
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 pliculetz praf de copt
  • 1 lamaie
  • Umplutura
  • 500 gr. urda
  • 6 linguri zahar
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina, margarina topita, zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja rasa de la lamaie si zeama de la jumatate de lamaie. Bagam lingura de lemn in functiune si amestecam. Cand s-au omogenizat toate, le framantam foarte putin si cu mana. Aluatul este mai uleios de la margarina, nu este legat, nu va panicati, pentru ca asa trebuie sa fie.

Se imparte aluatul in 2 parti egale si le lasam pe masa (nu trebuiesc bagate la frigider). Lasam bilele de aluat si ne apucam de umplutura.

Intr-un castron punem bucata de urda, zaharul, ouale intregi, grisul, zaharul vanilat si mararul spalat si tocat. Pentru inceput faramitam urda cu o furculita, apoi amestecam cu lingura de lemn. Se omogenizeaza foarte repede, urda se desface foarte usor. Acum urmeaza intinsul foilor. Ca sa va fie mai usor, decupati din hartie de copt forma dupa tava in care coaceti, apoi intindeti bila de aluat direct pe ea. Ca sa intindeti mai bine, presarati putina faina Dupa ce intindeti foaia, o luati cu tot cu hartia de copt si puneti in tava la care tapetati doar peretii. Puneti umplutura de urda peste foaie, nivelati. La a doua foaie procedati la fel, decupand dupa forma tavii, numai ca acum presarati faina pe hartia de copt, inainte sa-ntindeti aluatul pe ea. Dupa ce intindeti foaia, rasturnati-o cu fata-n jos peste umplutura de urda, scoateti hartia. Bagati tava la cuptor la 175 grade, pentru 30-35 minute. Este gata cand e aurie.


Placinta cu urda si marar poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu urda si marar a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Bucataras.RO

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Natura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!