Placinta cu urzici este o reteta gustoasa si satioasa. Principalele ingrediente ale acestui fel de mancare sunt: urzici, margarina, cascaval.
Placinta cu urzici este un preparat deosebit care trebuie preparat astfel: se aleg urzicile si se spala bine inainte de a fi puse la fiert in apa clocotita cu sare. Se strecoara apoi si se toaca marunt. Se amesteca cu putina margarina topita si 50 g cascaval. Separat, se fierb cele doua oua si se taie rondele. Apoi, se unge o tava cu margarina. Se aseaza pe masa foile de placinta si se stropesc una cate una cu margarina topita dupa care se aseaza una peste alta. Pe jumatate din lungimea foilor se intinde piureul de urzici acoperit cu rondele de ou, iar cealalta jumatate a foilor se indoaie peste. Se aseaza placinta in tava unsa mai devreme cu margarina, se presara cascaval ras se se pune la cuptor timp de 35-40 de minute, pana cand cascavalul s-a rumenit. Se serveste calda.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCu aluat fraged, foarte sfărâmicios și umplutură de cireșe cu puțin amidon, realizăm rapid o rețetă de Mini...
Desert mini tarte cu cireseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii