Preparate sarate

Reteta culinara Pogacele (pogaci) fragede

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarin

ingrediente

   500 gr faina
   poate inca 34 linguri in plus ( am folosit faina normala
   fara agenti de crestere)
   250 gr margarina ( sau unt)
   40 gr zahar normal ( aprox 6 lingurite)
   15 gr sare ( aprox 4 lingurite)
   un sfert de pahar lapte (caldut)
   15 gr drojdie uscata ( am folosit pakmaya
   e super)
   1 ou

mod de preparare

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.


Intr-un castron pun margarina topita, zaharul, sarea, oul intreg, si compozitia de drojdie, amestec bine cu o lingura, apoi incorporez usor si faina, in timp ce amestec in continuare.


Dupa ce omogenizati cat puteti cu lingura, incepeti sa framantati cu mainile pana cand devine aluatul elastic cat de cat... in jur de 10 minute framantati.


Lasati apoi aluatul in castron 10 minute.


Apoi luati din aluat , o bucata cam cat o chiftea ,o mai framantati putin in mana, si o aplatizati in genul asta, incercati sa-i dati o forma rotunda.


Daca vreti sa umpleti ( se pot umple cu branza, cascaval, cremvusti prajiti) , faceti atunci o kiftea mai plata, puneti umplutura si apoi impaturiti ca un portofel. Deci faceti asta cand vreti sa puneti umplutura. Eu le-am facut simple.


Mi-au iesit 12 bucati, daca vreti sa va iasa mai multe (24 buc), dublati toate cantitatile de la ingrediente.


Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt


Le-am uns cu galbenus batut (1 galbenus e suficient) apoi, cu o furculita , facem asa si apoi cum se vede mai jos, cu linii intrerupte


dupa ce le-am scrijelit pe toate, am bagat tava la cuptorul incins la 150 de grade, unde le-am lasat 20-25 de minute.


Au crescut foarte bine, va dati seama ca sant gata verificandu-le cu paiul.

Sunt foarte fragede si au un gust demential!
Pofta buna!


Reteta Pogacele fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro





Alte retete de pogaci: Pogacele de jumari cu susan

Incearca si Placinta Gogoloi, sarbeasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele (pogaci) fragede" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite