1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece. 2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze
1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.
2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca.
3. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper,apoi maiaua crescuta si la sfirsit vinul, framintind incet.
4. Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.
5. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina
rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu paze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.
6. Lasam din nou la dospit jumatate de ora.
7. Dupa dospire, intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaiede copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul si ungem cu oul batut.
8. Cuptorul se incinge intre timp bine, si foile intra la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
Pofta buna!
Reteta Pogacsa a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro
Alte retete de pogaci gasiti aici:
Pogacele (pogaci) fragede ,
Pogaci cu jumari de porc,
Chifle cu cartofi
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDragii mei, cand ne apucam de cozonaci, ne inarmam cu rabdare multa. Si putere. Eu am avut rabdare dar puterea am...
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii