1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece. 2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze
1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.
2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca.
3. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper,apoi maiaua crescuta si la sfirsit vinul, framintind incet.
4. Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.
5. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina
rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu paze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.
6. Lasam din nou la dospit jumatate de ora.
7. Dupa dospire, intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaiede copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul si ungem cu oul batut.
8. Cuptorul se incinge intre timp bine, si foile intra la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
Pofta buna!
Reteta Pogacsa a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro
Alte retete de pogaci gasiti aici:
Pogacele (pogaci) fragede ,
Pogaci cu jumari de porc,
Chifle cu cartofi
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii