Saratele cu iaurt sunt excelente in asteptarea musafirilor, ca aperitiv sau pentru a rontai ceva la film.
Saratelele cu iaurt incep cu amestecarea ingredientelor cu degetele: faina cu margarina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga apoi iaurtul, sarea si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acesta se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde apoi aluatul in foaie subtire, se decupeaza cu forme speciale cu diferite figurine, se aseaza pe foaia de copt, intr-o tava si apoi se ung cu galbenus batut cu putina apa si se presara deasupra seminte de mac, susan, chimen sau sare grunjoasa.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos saratelele. Se scot pe gratar si se lasa sa se raceasca.
Saratelele cu iaurt sunt le fel de delicioase si cu cascaval sau telemea deasupra.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.
Fursecuri cu dulceataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii