Preparate sarate

Reteta culinara Saratele fragede

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
bucatariamea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede.

ingrediente

   1 kg faina 200 gr untura 250 gr margarina 3 galbenusuri 1 ou intreg 3 lingurite de sare 1 lingurita de zahar 1 lingura de smintina 100 ml lapte drojdie cit o nuca mai mare susan

mod de preparare

Saratelele sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa aperitive bune, pregateste saratele fragede. Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul. Faina se amesteca bine cu untura si margarina, pana se obtine un aluat sfarimicios. Se adauga galbenusurile frecate cu sare, drojdia inmuiata in lapte, smantana si se framanta un aluat care se intinde pe planseta de lucru, se unge cu oul batut, se presara susan sau mac si se rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Se taie aluatul bastonase, se pun in tava pe hartie de copt si se coc la foc tare 20-25 minute.


Se servesc reci.

Incearca si Biscuiti sarati cu aluat de branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite