Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post. Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Ingrediente

  • Aluat pt doua rulade (placinte)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • 50 grame drojdie
  • 100 grame seminte floarea soarelui neprajite
  • mac pt decor
  • Umplutura cu sfecla rosie
  • -1 kg sfecla rosie
  • 500 grame mere
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite chimen
  • otet in care am avut gogosari
  • piper
  • sare
  • 3 linguri cu varf de gris
  • Umplutura cu morcov si telina
  • -3 bucati morcov
  • o telina mare
  • 100 ml ulei
  • o mana de stafide
  • piper
  • sare
  • 2 lingurite cu varf praf de curry
  • 3 linguri cu varf de gris

Mod de preparare

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post.

Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.Si atunci m-am gandit sa fac o placinta de post cu o umplutura neconventionala.Am ales sfecla rosie care e foarte dulce cu mere ca sa ii mai inmoaie dulceata si sa elibereze suc pt topit.Am folosit ca si condiment de baza chimenul. Apoi m-am gandit sa fac si ceva cu morcov si telina, iar ca si condiment principal curry. Am ramas uimita cat de gustoase pot fi aceste umpluturi pentru prima data facute de mine si cred mai neobisnuite in practica culinara.
Cartofii se fierb, dupa care se paseaza si se lasa la racorit.Se dizolva drojdia si se incepe a face un aluat clasic de paine folosind cartofii, drojdia, semintele, uleiul, sare si apa calduta de la fiert cartofii.Se framanta bine un aluat tare (la crescut aluatul cu cartofi se mai inmoaie).Se lasa la crescut.

Pregatirea umpluturilor pentru trandafiri si Rulada smechera "Martisor"

4

1) Sfecla si merele se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, chimen si piper.Se lasa la foc mic din cand in cand adugand cate un pic de apa de la cartofi, daca nu s-a inmuiat sfecla.Cand sfecla si merele sunt fierte se adauga cateva linguri de otet in care au stat gogosari.Se mai trage cateva clocote si se pune grisul.Se lasa la racorit descoperit sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
2)Morcovul si telina se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, piper curry si stafide. Se evita a se adauge apa daca nu e nevoie, pt ca compozitia sa fie cat mai uscata. Cand e aproape gata se adauga grisul si se da la racorit descoperit ca sa iasa aburii .

Aluatul crescut se imparte in doua. Din fiecare bucata se mai separa o mingiuta din care vom face plasa de deasupra ruladei.
Rulada dupa ce am asezat-o in tava la crescut se inteapa adanc cu un bat de la frigarui pentru a lasa gauri prin care sa se elimine aerul su aluatul sa stea lipit de umplututa la copt.
Din mingiutele de aluat lasate se face o plasa prin taierea aluatului iar la intins ochiurile se desfac si se aseaza peste rulade. Pt aspect se arunca un pic de mac pt decor. Se coc circa o ora. Primele 15 minute la foc mic in cuptor preincalzit si apoi la foc mai mare.
Aceste rulade se pot face cu N... umpluturi cum ar fi: varza murata calita cu nuci, spanac cu orez, ciuperci cu cartofi, ceapa cu masline, urzici, etc.
Din aluatul si umpluturile de mai sus putem modela tradafiri. Trandafirasii se coc usor, frumos, sunt foarte aspectuosi, poti sa-i faci de orice dimensiune, nu trebuie sa ii taiem, nu se sfarma. Recomand mai degraba modelarea trandafirasilor din aceste ingrediente, decat rulada.


Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie se serveste la mic dejun, ca gustare,etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Si-am ajuns si la 400 de retete (desi, dupa mine, era programat sa ajung la numarul acesta prin noiembrie anul trecut, dar...

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola