Paine de casa cu branza de burduf, chimen si ceapa rosie

Stii si tu ca nu poti compara painea din comert cu cea facuta in casa. Astazi iti voi arata cum sa faci o paine folosind o combinatie de ingrediente ce poate trece drept curajoasa, chiar spectaculoasa

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2 kg de faina
  • 50 g de drojdie de bere
  • 600 ml de apa calduta
  • 220 g branza de burduf
  • 3 cepe rosii potrivite
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri de smantana grasa
  • 2 linguri de seminte de chimen
  • o lingurita de sare
  • seminte de susan pentru presarat pe deasupra

Mod de preparare

Taie ceapa cubulete mici. Cerne 1 kg faina intr-un castron mai mare. Dizolva drojdia in 600 ml de apa si adauga 1/2 lingurita de zahar si 2 de faina si amesteca totul bine. Las-o la cald cca 10-15 min, pana observi mici bule deasupra. Pune lingurita de sare peste faina si amestec-o bine. Fa o gropita in aceasta si toarna compozitia incet. Incorporeaza treptat si faina de pe margini. Adauga si branza de burduf impreuna cu chimenul, uleiul de masline si smantana si continua sa amesteci. Pune si ceapa si apuca-te de framantat serios. Vei mai avea nevoie din cand in cand de faina in plus. Pentru asta poti folosi cele 200g ramase.



Dupa cca 10 min, presara faina pe toata partile bucatii de coca si pune-o intr-un castron incapator, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la cald la dospit, pentru cca 2 ore. 



Dupa ce-a crescut modeleaza-l in 2 paini si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit ascutit, fa 3 crestaturi mici, nu foarte adanci. Amesteca galbenusul si unge aluatul cu ajutorul unei pensule. Presara apoi susan si sare grunjoasa peste. Introdu tava in cuptor la 165 de grade. Cand aceasta s-a rumenit, dupa cca 45-60 min, fa testul cu scobitoarea. Infige scobitoarea in centru si daca este uscata inseamna ca este facuta.


Scoate-o pe un tocator de lemn si las-o la odihnit circa 2-3 ore, acoperita de un prosop (faci acest lucru ca ea sa-si pastreze crusta moale - daca optezi pentru o crusta mai crocanta, atunci nu o acoperi). O vei infuleca goala, felie dupa felie, pentru ca-i un adevarat deliciu :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajitura "MIO DELICIA"
Bucataras.RO

Prajitura "MIO DELICIA"

O prajitura tare bune , care se face repede :)

Prajitura "MIO DELICIA"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!