Retete dietetice. Painea integrala cu seminte de tot felul este foarte sanatoasa.
Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia. Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta. Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald. Apoi, se ia aluatul, i se da forma(putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute. Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficient de plina cat sa nu se evapore cat se coace painea. Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute (pana trece testul scobitorii). Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii