O paine de casa cu adevarat sanatoasa.
Intr-un bol turnati 1 pahar din apa pregatita, cubul de drojdie si 2-3 linguri de faina alba.Amestecati bine cu telul si lasati 10-15 minute.Apoi turnati restul de apa si sarea, amestecati bine.Urmeaza faina alba si faina integrala. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Apoi treceti aluatul pe masa de lucru si il framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Il acoperiti cu folie alimentara si il lasati sa dospeasca vreo ora - pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 8 si formati 2 bile. Le puneti in tava mare de cuptor deasupra unui disc de aluat unse cu putin ulei sau asternute cu hartie de copt - lasati sa creasca bine. Apoi puneti painea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, sa se coaca si rumeneasca bine. O scoateti din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereDaca vreti sa rontaiti ceva weekendul asta, va recomand aceste inimioare cu cascaval. Reteta am preluat-o de la Ligia...
Inimioare cu cascaval
Comentarii