Smorgastarta

Smorgastarta sau tort de sandviciuri este o specialitate suedeza foarte indragita. Este un aperitiv deosebit, potrivit pentru mesele de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Smorgastarta

Ingrediente

  • 2 paini toast feliate albe
  • 1 paine toast neagra
  • 1 cub supa pui + apa
  • 2 cutii de crema de branza cu gust de smantana
  • 1 cutie de smantana
  • 1 ardei rosu
  • 3 oua fierte tari
  • 150-200g somon afumat
  • 5 linguri de maioneza
  • 2-3 lingurite de mustar
  • sare si piper
  • Pentru ornat:
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 ridichi
  • arpagic verde
  • 4 rosii cherry
  • 1 morcov

Mod de preparare

Smörgåstårta sau tort de sandviciuri este o specialitate suedeza foarte indragita. Se fac de fapt multe sandviciuri care se suprapun si se orneaza apoi ca si un tort.

Ouale se fierb tare, se decojesc si se lasa sa se raceasca. Cubul de supa de pui se fierbe in 500 ml de apa si se lasa supa la racit. Ardeiul rosu, somonul afumat si ouale fierte racite se toaca marunt.
Crema de branza se imparte in 4. Smantana se imparte egal in cele 4 creme. Se taie coaja de la feliile de paine si se aseaza una langa alta pe tava de servire. Se ung cu supa de pui.

Pentru prima umplutura se adauga intr-una din creme ardeiul rosu tocat marunt, sare si piper. Se ung feliile cu acest amestec si se acopera cu un nou strat de felii de paine, dupa preferinta - albe sau negre.
Pentru a doua umplutura amestecam crema de branza si smantana cu 2-3 linguri de maioneza, 2 lingurite de mustar, sare si piper si ouale fierte. Intindem si aceasta compozitie pe al doilea strat de sandvisuri - dupa ce le-am uns si pe acestea in prealabil cu supa.


Punem al treilea strat de felii de paine, le umezim cu supa de pui si adaugam a 3-a crema: branza si smantana amestecate cu somonul afumat taiat marunt si eventual cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Punem ultimul strat de paine si il ungem cu supa. Apoi impachetam toata tava cu folie alimentara si punem tortul la frigider peste noapte cu un fund de lemn deasupra. Ultima crema de branza o pastram pentru a o folosi la ornat a doua zi.

A doua zi ornam tortul. La ultima crema adaugam maioneza, mustar, sare si piper. Spalam rosiile cherry si le taiem pe jumatate, curatam morcovul si taiem fasii, spalam si tocam patrunjelul, spalam arpagicul. Tortul se unge deasupra si pe margini cu crema a 4-a. Pe marginile tortului imprastiem patrunjelul tocat. Deasupra ornam dupa gust si pricepere.

Pentru soriceii din ridichi - se spala ridichile, se lasa codita, cat si putin din tulpina verde. Se pune ridichea culcata si se taie baza pentru a avea stabilitate. Baza taiata se taie in doua si se fixeaza in 2 crestaturi in ridiche pe post de urechi. Cu un cutit facem si doua gaurele pentru ochi in care punem doua boabe de piper - si astfel soriceii sunt gata.


Tortul Smorgastarta se serveste rece. Se taie felii ca un tort desert.
L-as servi pe Platou servire marca Nuova R2S Italia, 30 x 22 cm dimensiuni, din portelan cu blat din lemn de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!