Mancaruri de post

Reteta culinara Chiftele din vinete

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
abetina postat de
Postat pe: 19-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Kefta – chiftele marocane (reteta video)"
 
O reteta foarte veche si foarte apreciata atunci cand se tine post.

ingrediente

6 portii

   3 bucati Vinete
   2 cepe potrivite,
   1 capatana de usturoi,
   4 felii de paine neagra,
   1 varf de cutit de sare,
   1 lingurita Oregano
   3 linguri de faina
   2 cutii rosii
   2 linguri de faina
   un varf de cutit de sare
   1 ceapa
   1 telina
   3 linguri de ulei
   1 varf de cutit de tarhon

mod de preparare

Se coc vinetele, se clatesc si se pun la scurs. Se curata ceapa, usturoiul si se mixeaza, adaugam vinetele si le mixam si pe ele. Umezim painea, o stoarcem si o punem peste compozitie, adaugam piper macinat, oregano, sare si faina de grau si omogenizam compozitia.
Intr-o farfurie punem cateva linguri de faina, luam cu o lingura compozitie si ii dam drumul in faina, o rotim usor si ii dam drumul in ulei incins. Se prajesc la foc iute.
Sos:
Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit. Cand ceapa este aurie adaugam peste ea sosul facut din rosiile mixate cu faina, sarea, frunzele de telina si tarhonul. Amestecam mereu vreme de cateva minute, cand sosul s-a ingrosat adaugam chiftelele si oprim focul.

Incearca si Reteta de post din Ardeal: lapte de bou
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din vinete" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite