mod de preparare
Se pun intr-un castron, vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care, se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora, se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune, amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel, se obtine un cornulet. Se continua asa, pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete. Cornuletele calde se dau prin zahar pudra. Sunt mai bune dupa 2-3 zile, de cand au fost preparate.
Incearca si Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe