Pufos si delicios
Umplutura: amestecam toate ingredientele pana obtinem o pasta omogena.
Aluat: dizolvăm drojdia în 50 ml apă călduță, adăugăm o linguriță de zahăr si o lăsăm deoparte 10 -15 minute să crească.
Fierbem restul de apă cu uleiul, zahărul, praful de sare si coaja de lămâie. Când se racoreste adăugăm esența.
Cernem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si turnam maiaua crescuta, framantam incorporand si siropul din zahar,apa si ulei.
Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini (20-25 minute).
Il lasam la crescut la loc cald până își dublează volumul.
Cand a crescut, il impartim in cinci bucati,patru mai mari si una mai mica. Bucata mai mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara,o ungem cu pasta de nuca si o rulam.
Cele patru bucati de aluat egale intre ele le intindem pe rand pe blatul de lucru, dandu-le o forma rotunda si le asezam direct pe hartie de copt. Pe primele trei bucati le ungem cu pasta de nuca si le suprapunem, presand usor cu palma si lipind marginile de jur imprejur. La final, acoperim cu a patra bucata de aluat si presam bine marginile.
Cu un cutit bine ascutit taiem in opt triunghiuri egale, apoi fiecare triunghi in parte il vom cresta in mijloc. Prin aceasta crestatura com trage varful fiecarei bucati, iar capetele de jos le vom uni.
Asezam in mijloc ruloul format din bucatica mica de aluat si il presam usor.
Transferam totul intr-o cratita (tava) rotunda, ungem cu ulei cozonacul si lasam la crescut o jumatate de ora.
Dupa ce a crescut dam cratita (tava) la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-45 de minute, pana cozonacul se rumeneste frumos.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii