Dulciuri

Reteta Prajitura de post, cu suc de rosii

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
gatire reteta 40m 
Rocsita postat de
Postat pe: 26-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcov si mere"
 
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o pregatesc. M-am tinut de cuvant! Sper sa va placa si de ce nu, sa o pregatiti si voi!

ingrediente

20 portii

   Pentru foi: 15 linguri ulei
   5 linguri zahar
   15 linguri suc de rosii
   1 lingurita bicarbonat
   putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
   500-550 gr faina
   2 lingurite esenta de vanilie
   1 pliculet zahar vanilat
   Crema: 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa)
   10 linguri zahar
   200 gr gris
   200 gr margarina la pachet
   coaja rasa de la o lamaie
   zeama de la jumatate de lamaie
   2 lingurite esenta de vanilie
   1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem)
   zahar pentru pudrat

mod de preparare

Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicos si foarte usor de lucrat. Il impartim in 4 bile, il dam la frigider 20 de minute. Ungem cu ulei dosul unei tavi de 24/27 cm. Rupem o bucata de hartie de copt, presaram faina pe ea, luam prima bila de aluat si o intindem pe hartia de copt. O asezam de dosul tavii, indepartam hartia de copt. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 8-9 minute. Cand vedeti ca incep sa se rumeneasca usor marginile, inseamna ca este gata. La fel procedam si cu celelalte 3 foi. Le asezam pe un tocator si le lasam sa se raceasca. Crema: Intr-o cratita punem laptele de soia cu zaharul. Le transferam pe foc si cand da in clocot, dam focul la mic, punem girsul in ploaie timp in care amestecam continuu cu un tel. Cand s-a ingrosat ca o budinca, luam crema de pe foc, adaugam coaja rasa de lamaie. Amestecam, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca putin. Cand este calduta crema, adaugam margarina de la temparatura camerei, mixam. La final incorporam zeama de lamaie si esenta de vanilie. Asezam o prima foaie pe tocator, punem jumatate din crema, o nivelam. Asezam a doua foaie, venim cu gemul, il nivelam (de preferat gemul sa fie putin mai tare, al meu a fost putin molicel si a mai curs). Asezam iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Acoperim cu o folie si dam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi, o portionam, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna!
Incearca si Prajitura de post cu bulion si crema de ananas
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu suc de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.