Dulciuri

Rulouri cu nuca si ciocolata

portii reteta 9 porții
complexitate reteta Medie 
Lau Dany postat de
Postat pe: 07-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
retete de post

ingrediente

9 portii

Aluat:
   500 g faina
   100 g zahar
   25 g drojdie
   1 cana apa calduta
   coaja de portocala
   200 g ulei
   2 linguri margarina
Umplutura:
   200 nuca macinata
   150 g ciocolata neagra
Sirop:
   150 ml apa
   100 g zahar
   coaja de portocala

mod de preparare

Se cerne intr-un vas faina, amestecam cu sare, zahar, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam 150 g ulei, 2 linguri margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta pana rezulta un aluat omogen. Intindem aluatul pe masa infainata, il ungem cu uleiul ramas si impaturim aluatul in 3, dupa care il punem in vasul in care am framantat si acoperim cu un prosop pana ce isi dubleaza volumul. Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, presam nuca macinata si deasupra radem ciocolata pe care am tinut-o 10 minute la congelator. Rulam aluatul, dupa care, cu un cutit, taiem rondele de aluat. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam la dopsit 10 minute,l e ungem cu apa cu zahar si le dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos. Intre timp, punem apa cu zaharul, coaja de portocala pe foc, pana ce rezulta un sirop. Cand inca sunt calde rulourile, le ungem cu sirop si le pudram cu zahar pudra.
Incearca si Prajitura Ziua si Noaptea de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nuca si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite