Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Am gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla le-am facut prima data, combinand ce ingrediente aveam prin casa. :) Mi-a placut ce a iesit. Pofta buna!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de sfecla cu sos vanatoresc

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 5 sfecle mici
  • 2 cartofi mari
  • sare
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 mana de baby spanac
  • circa 50 g pesmet
  • Sos vanatoresc:
  • 700 g morcovi
  • 300 g ciuperci
  • 2 legaturi leurda
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina
  • 1 tulpina apio
  • sare
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita mustar
  • 200 ml lapte de soia

Mod de preparare

Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade.Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc.

Spalam si curatam legumele.

Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare.

Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.

Calim ceapa in putin ulei, adaugam telina si apio, apoi morcovii, saram si amestecam din cand in cand.

Adaugam ciupercile, asezonam cu piper, aruncam si frunzele de dafin, amestecam, punem leurda tocata, stingem cu putina apa si lasam sa fiarba la foc moderat.

Amestecam amidonul cu mustarul si cu laptele de soia, turnam peste legume, si lasam sa se ingroase amestecand in continuu.

Scoatem frunzele de dafin si blendam putin, pana sosul devine cremos.

Dupa ce s-au racorit cartofii si sfecla coapte,le curatam, le dam pe razatoare si le amestecam cu spanacul si ceapa tocate marunt. Potrivim gustul de sare si amestecam cu pesmet.

Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Tort
Bucataras.RO

Tort

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva,...

Tort
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)