Mancare de mazare fara carne

O reteta perfecta pentru perioada postului, pentru cei vegetarieni sau pentru cei care pur si simplu adora mazarea. Mazarea furnizeaza o gama unica de aminoacizi esentiali si neesentiali, intarind tesuturile si muschii din corp.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g de mazare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • cate ½ de ardei gras galben si portocaliu
  • 1 ardei kapia
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 legatura de marar
  • 300 g de rosii la cutie
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 3 foi de dafin
  • 2 linguri de pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele – ideea de baza este ca ai de-aface cu texturi diferite, iar totul trebuie sa se gateasca in acelasi timp. Incinge uleiul intr-o cratita si caleste morcovii si ceapa. Adauga boia, pasta de ardei dulce si amesteca de cateva ori. Pune si ardeiul urmat de cimbru. Adauga 2 polonice de apa fiarta de la mazare deasupra si foile de dafin, pune capacul si lasa totul sa fiarba. Toaca legatura de marar si pune-o peste impreuna cu rosiile, numai dupa ce legumele au fiert. Scurge si mazarea, pastrand apa intr-un bol. Mai pune 2-3 polonice din apa in care a fiert, si apoi adauga mazarea impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Lasa sa fiarba pana mai scade putin, astfel se vor intensifica aromele. Da-o de pe foc si serveste-o cu cateva felii de paine taraneasca prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
2
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
3
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Cuiburi de oua in mamaliga
5
Preparate cu mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga este o reteta ingenioasa prin care puteti servi ouale, in cosuri de mamaliga.

Cuiburi de oua in mamaliga
Parteneri
Creveti cu paste, in sos de rosii
Bucataras.RO

Creveti cu paste, in sos de rosii

Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!

Creveti cu paste, in sos de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)