Tocana de praz cu ciuperci

M-am jucat un pic cu ingredientele si am facut o tocanita cu praz si ciuperci in aluat de paine . Cu siguranta o reteta usoara de primavara, chiar daca prazul nu-i chiar de primavara dar il gasim in toate pietele,e rezistent peste iarna...

Portii
3
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Tocana de praz cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml lapte caldut
  • 60 ml ulei masline
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura
  • 250 g praz
  • 300 g ciuperci brune
  • le-am ales micute
  • 1 gogosar
  • ulei
  • piper
  • 1/2 cana cu apa
  • sare

Mod de preparare

Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 min, cu alte cuvinte il luam la tranta, dam cu el de ''dusumea'' pana face basicute, apoi il punem in castron, acoperim castronul si lasam la crescut cca. 1 ora.

Umplutura : cat timp aluatul este la crescut, ne ocupam de umplutura. Frunzele de la praz le tocam marunt, iar gogosarul il taiem cubulete mici. restul de praz il taiem rondele nu foarte groase, spalam ciupercutele ( mai aveau pamant pe ici pe colo), le lasam intregi, de aceea le-am ales micute.

Asezam tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga, apoi punem putin ulei, cca. 50 ml, apoi adaugam frunzele de praz tocate si gogosarul cubulete, presaram sare si lasam sa se caleasca, cat sa se inmoaie, adaugam prazul taiat rondele, ciupercile si apa, acoperim cu un capac si lasam 1/2 ora la foc mic sa se patrunda. Amestecul sa fie zemos, sa nu scada mult, pentru ca o sa stea si la cuptor. Potrivim de sare si piper, fiecare dupa gust.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti, o parte am folosit-o pentru tocana si cealalta parte am impartit-o in 6 parti egale, am format bilute pe care le-am intins cu sucitorul si le-am umplut cu branza de burduf, le-am asezat in forme de silicon si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.

Am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 18 cm, am imbracat-o cu hartie de copt, am intins aluatul si l-am asezat in forma, imbracand si peretii, cu o furculita am intepat aluatul din loc in loc. In mijloc am pus compozitia tin tigaia wok, am dat la cuptor, cca. 40 min, pana ce aluatul s-a copt, am incercat marginile cu o frigaruie de lemn....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Pâinici cu brânză
Bucataras.RO

Pâinici cu brânză

O nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...

Pâinici cu brânză
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!