retete usoare de primavara
Se clatesc urzicile vii, se pun la fiert cu putina apa, se trag un clocot si se opreste focul, se lasa cam cinci minute in apa, apoi se clatesc cu apa rece. Se toaca si se pot folosi la pregatirea mancarurilor.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se lasa sa ajunga translucida dupa care se adauga mixul de gogosari, morcovii tocati si se lasa pret de cinci minute sa se patrunda, dupa care se adauga ciupercile pleurotus taiate in bucati mari. Se lasa totul la foc potrivit pana cand se patrund bine ciupercile asa nu se vor innegri la fiert.
Se toarna apa peste legumele prajite, se pun cartofii taiati cuburi, se adauga condimentele, sare si se lasa la fiert pana cand sunt fierte toate legumele.
Se adauga urzicile fierte si tocate, bulionul de gogosari, pasta de tomate si se dau cateva clocote, dupa care se opreste focul.
Se pot servi cu ardei iuti la borcan.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPrimavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii