O placinta rapida si gustoasa
Turnam apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si sarea, apoi o odaugam peste apa si uleiul fierbinte si amestecam bine cu o spatula. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, dupa care il framantam putin pe planseta infainata.
Merele le curatam si le taiem felii subtiri, apoi le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Din aluat intindem o foaie rotunda (diametrul 40), mai groasa la mijloc si mai subtire pe margini. O asezam in tava de aragaz care a fost stropita cu apa si tapeteaza cu hartie de copt. In mijlocul foii presaram grisul apoi punem merele si peste mere dulceata de visine. Indoim marginile aluatului si le impaturim peste placinta. Mijlocul de fructe trebuie sa ramana gol. Presam cu mainile deasupra si presaram zahar tos (optional). Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii