Am incercat o alta varianta a celebrei prajituri de post modificand atat aluatul cat si crema. A iesit o bunatate!
Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Este bine sa folosim bulion facut in casa, fara consevanti. Vom obtine un aluat nu foarte tare si usor lipicios, dar nu ne vom speria, pentru ca il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute, acoperit cu o folie si vom observa ca nu va mai fi lipicios. Dupa ce am lasat aluatul la odihnit, il impartim in patru parti egale. Infainam usor masa de lucru si sucitorul de aluaturi si intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie cat dimensiunea tavii. Rulam foaia pe sucitor si o transferam pe tava unsa usor cu putin ulei. Coacem fiecare foaie cate 3-5 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Pentru crema, amestecam grisul cu faina si zaharul si le diluam cu putina apa rece. Adaugam si putina sare, uleiul si restul de apa si fierbem crema la foc mediu, mestecand continuu, pana cand se ingroasa mai mult decat o budinca si incepe sa faca basicute. Dam crema la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata. Scurgem bucatile de ananas si le trecem prin blender, apoi incorporam piureul rezultat in crema rece, adaugand cate putin si mixand pana se omogenizeaza. Asezam hartie de copt in tava pe care am copt foile si punem prima foaie. Intindem peste ea jumatate din crema, o acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem gemul de prune cu nuca, asezam urmatoarea foaie peste el, la fel presam usor foaia si intindem restul de crema, culminand cu ultima foaie de aluat. Acoperim prajitura cu o folie, asezam peste ea o greutate si o dam la rece de pe o zi pe alta sau cel putin 4-5 ore, pentru a o putea portiona frumos. Eu am taiat decat marginile in aceeasi zi, pentru pofticiosi :) TIPS-URI Se poate pune gem de orice fel, noua ne place in mod deosebit gemul de prune cu miez de nuca in el. Daca se doreste crema mai spumoasa, se va adauga margarina, dupa ce crema se raceste, eu in ultimul timp nu am mai folosit margarina. Se pot adauga arome dupa gust, vanilie, rom, eu nu am pus pentru ca am vrut sa predomine gustul de ananas.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazStiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane,...
Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie OliverReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii