Este o prajitura foarte rapida, aromata si nu in ultimul rand aspectuoasa.
Pentru inceput, ne ocupam de mere.
Le spalam si le dam pe razatoare cu tot cu coaja, adaugam scortisoara si cele 4 linguri de zahar, amestecandu-le pe toate impreuna.
Merele nu se storc deloc de sucul pe care il lasa, deoarece acesta ajuta la "legarea" ingredientelor uscate.
Lasam deoparte merele si pregatim asa zisul "blat".
O cana de faina alba, o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Adaugam o cana de gris, una de zahar si le amestecam pe toate impreuna.
Pregatim o tava, eu am folosit o tava 22*33 cm.
125 g margarina, o taiem cubulete asezand-o in tava.
Ingredientele uscate, le cantarim si le impartim in 3 parti egale.
Prima parte o presaram in tava, peste margarina, peste care asezam un strat de mere (merele vin impartite la fel, in 3 parti egale).
Adaugam din nou, un strat de ingrediente uscate, din nou mere, ingrediente uscate iar ultimul strat de mere.
Restul de margarina, il taiem cubulete si il asezam peste merele rase.
Dam prajitura la cuptor pentru cca 60 de minute, o lasam sa se raceasca bine dupa care o putem taia.
Ne dam seama ca prajitura este gata, in momentul cand incepe sa se dezlipeasca de pe marginile tavii.
Chiar daca la prima vedere, prajitura pare necoapta, o data ce se raceste, isi schimba si consistenta. Pofta buna !
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeBomboanele Raffaello sunt printre preferatele mele. Sunt delicioase. Inspiratie: r3nat02006 >:D
Bomboane Raffaello cu stafideIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii