Mancaruri de post

Reteta sarmale de post

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 2h:30m 
abetina postat de
Postat pe: 24-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmale ca la mama"
 
>
Un deliciu culinar, absolut minunat!

ingrediente

10 portii

   3 cepe
   1 lingura Malai
   2 linguri pasta de tomate
   o varza murata
   condimente pentru sarmale
   1 morcov
   10 g piper macinat
   500 g ghebe
   300 g orez
   10 g tarhon
   100 ml ulei
   sare dupa gust

mod de preparare

Se spala orezul si se pune cateva minute la undit cu apa cat cuprinde,apoi dam prin masina de carne buretii,ceapa si morcovul si le adaugam peste orez,adaugam uleiul, condimente de sarmale,sare dupa gust, pasta de tomate, malaiul, piperul si tarhonul si omogenizam bine compozitia. Pregatim varza murata,este bine ca varza sa fie dezacrita cu cateva zile inainte de a face sarmalute, asa frunzele se vor fragezi si se vor rula mai usor.
Nu am undit ceapa de aceasta data si gustul este deosebit, asa ca sunt delicioase si pentru cei care nu au voie de prajeala si am facut mamaliguta!
Incearca si Sarmalute cu ciuperci in foi de vita
Daca ti-a placut reteta noastra "sarmale de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.