Sarmale de post cu soia

O reteta de post, pentru a inlocui sarmalele originale.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Sarmale de post cu soia

Ingrediente

  • 2 kg varza
  • 100 g soia granule
  • 3 cepe
  • 150 g orez
  • 3 morcovi
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, Boia dulce
  • cimbru, marar
  • bulion (suc de rosii)
  • 1 lingurita condimente pentru sarmale

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert iar cand da in clocot se pune varza si se lasa la fiert.

Se desprind frunzele si se lasa sa se racoreasca.

Intr-o alta oala, se pune soia la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Legumele se curata si se spala.

Ceapa o tocam marunt, morcovii ii dam pe razatoarea mare iar ciupercile se taie marunt.

Calim legumele in putin ulei, pana se inmoaie.

In acest moment adaugam soia strecurata, orezul spalat si condimentele dupa gust.

Luam foi de varza potrivit de mari, adaugam cate 1 lingura din compozitia de mai sus si le rulam strans.

Punem sarmalutele formate intr-o oala, adaugam apa, bulion, sare si eventual varza taiata marunt. Se lasa la fiert cca 50 de minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Musuroi de cartita cu zmeura
Bucataras.RO

Musuroi de cartita cu zmeura

Meniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.

Musuroi de cartita cu zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!