Supe si ciorbe de post

Reteta Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 45m 
Reteta-Video postat de
Postat pe: 18-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa crema de sfecla rosie (Reteta Video)"
 
De multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o metoda foarte buna de ai obisnui cu gustul tuturor legumelor, pentru ca acum se formeaza obiceiurile alimentare. Asa ca va propun o reteta de supa simpla, usor de preparat, cu ingrediente ieftine si accesibile. Delicioasa si fina, supa crema de sfecla rosie este in acelasi timp ideala pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni. Nu trebuie sa uitam sa adaugam putin hrean si vom avea o supa crema de legume vedeta!

ingrediente

4 portii

   2 sfecle rosii curatate si spalate (aproximativ 500 g)
   un morcov curatat si spalat
   3 cartofi mici curatati si spalati
   o ceapa curatata si spalata
   o legatura de patrunjel spalat
   o lingura cu hrean proaspat ras
   o foaie de dafin
   2 linguri cu ulei
   piper proaspat macinat
   sare
   1 litru de apa calda

mod de preparare

Tocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 2 minute. Punem morcovii, cartofii si cuburile de sfecla rosie. Amestecam continuu si calim timp de 3-4 minute. Turnam apa calda cat sa acoperim toate legumele. Punem foaia de dafin. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam legumele sa fiarba timp de 25-30 de minute. Tocam marunt patrunjelul. Scoatem foaia de dafin din supa cand legumele sunt fierte. Punem o lingurita cu hrean ras, amestecam si mai fierbem timp de 2 minute. Inchidem aragazul si lasam supa de legume sa se racoreasca putin. Pasam legumele impreuna cu zeama in care au fiert cu ajutorul blenderului Oster Classic Chrome si mixati pana cand se transforma in crema. Putem sa punem doar jumatate din cantitatea de supa si sa mai adaugam pe parcurs, pana cand obtinem consistenta dorita. Pasam pana cand obtinem o supa crema fina si omogena. Gustam si condimentam cu sare si piper macinat, daca mai este nevoie. Presaram deasupra patrunjelul tocat. Servim supa crema cu crutoane, iar deasupra cu putin hrean proaspat ras si patrunjel verde.
Incearca si Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.