Supe si ciorbe de post

Reteta Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 21-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa crema cu tarhon"
 
O alta minunatie de supa crema pregatita cu blenderul performant Oster Classic Chrome, un real ajutor in bucatarie. Enjoy!

ingrediente

4 portii

   400 gr. ciuperci champignion
   4 salote
   1 ceapă albă
   4 cani de supa de legume
   3 lingurite de coniac
   1 foaie de dafin
   3 crengute de Cimbru
   2 catei de usturoi
   1 lingurita amestec ierburi de provence
   150 ml. smantana vegetala
   3 linguri de făină
   sare si piper
   6 linguri de unt
   1/2 legătură de pătrunjel tocat foarte marunt
   Pentru topping-ul de deasupra -200 gr. ciuperci
   sare si piper proaspăt măcinat
   frunzulite proaspete de Cimbru
   putin ulei de masline

mod de preparare

*Pentru inceput... 1.Tăiem ceapa, salotele, usturoiul cubulete mărunte. 2.Ciupercile le spălăm si le tăiem lame fine. 3.Punem untul intr-o tigaie mai adanca si il lasam sa se topeasca usor. 4.Adăugăm salotele, ceapa, usturoiul si le calim pana se inmoaie. 5.Adăugăm ciupercile, crengutele de cimbru, foaia de dafin, ierburile provencale, sare si piper după gust. 6.Calim la foc mediu cam 10 minute după care adăugăm supa de legume si coniacul. 7.Punem un capac si fierbem acoperit pana lichidul scade mai bine de jumatate si ciupercile sunt pătrunse. 8.Amestecam intr-un castron cu un tel smantana cu faina si batem foarte bine pana nu mai sunt aglomerari. 9.Turnam amestecul peste ciuperci si mai dăm un clocot de 3-4 minute. 10.Scoatem crengutele de cimbru, foaia de dafin si rasturnam continutul tigaii in blenderul performant Oster Classic Chrome. 11.Mixam totul la viteza mica timp de 1 minut, apoi alte 2 minute la viteza mare. 12.Cand supa crema este bine mixata, adaugam patrunjelul tocat foarte mărunt si amestecam cu o spatula pana este bine incorporat. 13.Punem supa crema intr-un loc cald deoparte. *Intr-o tigaie pregatim si topping-ul de deasupra; 1.Punem 1 lingurita de ulei si feliile de ciuperci.intr-o tigaie încinsă. 2.Le condimentam bine cu sare, piper si presaram deasupra lor frunzulite proaspete de cimbru. 3.Le prăjim foarte bine pana sunt aurii, apoi le scoatem intr-un castronel. 4.Punem supa crema in boluri si deasupra asezam câteva bucățele de ciuperci prajite. 5.Servim fierbinte alaturi de pâine prajita, sau simpla. Poftă mare va doresc!
Incearca si Supa crema de napi cu praz - pregatita cu blenderul Oster
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ciuperci cu ierburi de provence - pregatita cu blenderul Oster" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.