Prezentare surprinzatoare, gust de exceptie. O supa crema pregatita cu ajutorul meu in bucatarie blenderul performant Oster Classic Chrome . Enjoy!
1.Curatam de frunze 2 dintre gulii, mai bine zis le curatam pe cele 2 mari si frumoase. 2.Cand taiem frunzele incercam sa nu le taiem pana jos si sa lasam cam 1 cm. de codita.Nu au niciun rol aceste codite, sunt doar estetice. 3.Dupa ce am curatat de frunze guliile, le taiem un capac deasupra, dar nu foarte mare.Il pastram. 4.Curatam interiorul guliilor cu o lingura de pepene lasandu-le o grosime laterala cam de 0.5 cm.Trebuie sa formam un fel de bol in care vom pune supa de gulii.Miezul guliilor il punem deoparte. 5.Celelalte doua gulii le curatam de coaja si le taiem in bucatele marunte.Le spalam bine si le punem deoparte. 6.Punem intr-o oala miezul guliilor si guliile taiate cubulete.Adaugam supa de legume, sare, zahar si otet.Dam oala la foc iute si lasam sa fiarba. 7.Cand guliile sunt patrunse complet, ar trebui sa mai fie doar putin lichid in oala.In acest moment tragem deoparte si lasam sa se tempereze. 8.Separat punem intr-o tigaie uleiul de masline si il lasam sa se infierbante. 9.Adaugam ceapa, usturoiul si le lasam pana se inmoaie si sunt frumos rumenite. 10.Adaugam faina amestecata bine cu laptele de soia si amestecam repede pana se formeaza un sos mai grosut. 11.Dam gust cu sare si piper alb, lasam sa fiarba bine cam 2-3 minute, dupa care tragem tigaia deoparte. 12.Punem guliile fierte si sosul in blenderul performant Oster Classic Chrome si mixam la viteza medie cam 1 minut, apoi mixam energic la viteza mare cam 2 minute. 13.Cand supa este gata o pastram la cald. *Pregatim topping-ul; 1.Curatam ridichea si o taiem in cubulete marunte. 2.O saram si asteptam vreo 5 minute ca sa lase putina zeama. 3.Aruncam zeama in exces si apoi adaugam la ridiche boabele de porumb si uleiul. 4.Condimentam cu piper, sare daca mai este cazul si adaugam mararul tocat.Amestecam lejer cu o spatula. Nota:Amestecul trebuie sa fie destul de picant. *Servire. 1.Pentru a servi supa umplem fiecare gulie cu supa crema. 2.Cu grija asezam cate o lingura de topping deasupra. Cine doreste poate sa aseze capacelul guliei. 3.Servim supa crema fierbinte alaturi de crutoane de paine prajita. Pofta mare va doresc!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCe-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...
Desert gogosi rapide pentru micul dejunIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii