Dulciuri

Reteta Coltunasi de post cu gem

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Aceasta reteta de coltunasi cu gem este un desert de post rapid si delicios. Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.

ingrediente

Aluat:
   100 ml apa
   120 g faina
   esenta de vanilie
   un praf de sare
   1 lingurita zahar.
   gem acrisor – pentru umplutura.
Glazura:
   50 g pesmet
   2 linguri ulei
   2 linguri zahar
   scortisoara.

mod de preparare

Acest coltunas cu gem este o prajitura de post rapida si delicioasa.




Glazura:
Se prajeste pesmetul in ulei si se amesteca apoi cu zaharul si scortisoara.
Aluat:
Se amesteca apa cu faina, sarea si zaharul. Se framanta bine. Aluatul obtinut se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se intinde apoi in foaie subtire si se taie in patrate sau triunghiuri. Se umple fiecare cu cate o lingurita cu gem, se impaturesc si se preseaza pe margini cu o furculita.
Se pune o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa da in clocot, se dauga coltunasii si se fierb aprox 15 minute, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o paleta, se scurg bine de apa si se trec prin glazura de pesmet.
Sunt perfecti pentru o zi de post!




Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.


Incearca si Placinta cu halva
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de post cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.