Dulciuri

Reteta Negresa de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
doda2 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Negresa de post cu nuci - Reteta Video"
 
Negresa de post este o reteta de prajitura cu cacao delicioasa, ce poate fi consumata cu succes in perioadele de post.

ingrediente

   • 2 linguri nuca de cocos
   • 1 buc. lamaie
   • 3 linguri margarina
   • 1 cana apa
   • 1 cana zahar
   • 2 cani faina
   • 1/2 cana ulei
   • 6 linguri cacao
   • 400 gr gem de prune
   • 20 gr zahar vanilat
   • 10 gr de sare

mod de preparare

Se amesteca zaharul cu apa, se fierbe la foc mic pana se face sirop, se lasa la racit, se adauga faina si uleiul.Se amesteca bine cu telul , se pune cacao, amoniacul stins cu zeama de la lamaia stoarsa, gemul si zaharul vanilat.Se amesteca bine ,se unge tava cu ulei , se pune hartia de copt, se pune aluatul in tava si se baga la cuptor la foc potrivit, pentru 25-30 minute.




Pentru glazura,intr-o cratita se pun cate 3 linguri de margarina, zahar , apa si cacao se amesteca si se pune la foc mic si se fierb.
Cand prajitura este gata se scoate de la cuptor, se unge cu glazura si se presara nuca de cocos.




Se taie cuburi si se aseaza pe farfurie.
Pofta buna !


Negresele de post se servesc reci !

Incearca si Bilute din biscuiti cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.