Dulciuri

Reteta culinara Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)"
 
Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea suna prea bine ca sa fie de post, dar va asigur ca este. In plus este o prajitura cu foi la fel de delicioasa precum arata.

ingrediente

Pentru foile de zahar ars:
   2 cani cu zahar tos {cana de aceea pt cacao cu lapte de 250ml}
   1 cana cu apa fierbinte
   1 cana cu ulei
   2 lingurite bicrbonat de sodiu stinse cu suc de lamiie
   faina cit cuprinde {aprox8001000g}
Pentru Crema caramel cu cafea:
   800ml apa rece
   300g zahar tos
   100g amidon alimentar
   23 lingurite ness
   cafea macinata dupa preferinta
   200g margarina Rama 

mod de preparare

In primul rand se pregatesc foile de zahar ars:


Se ia 1 cana de zahar, se pune intr-o cratita si se caramelizeaza pina ce capata culoarea roscat deschis. Se da cratita deoparte de pe foc si se pune apa fierbinte si cealalta cana de zahar, dindu-se din nou la foc mic pina la dizolvarea zaharului apoi se da la rece. In acest sirop se pune bicarbonatul de sodiu stins, uleiul si faina, obtinindu-se un aluat nu prea tare, bun de intins foi.


Se fac 4-5 foi care se coc pe fundul tavii unse si tapetate cu faina {tava are dimensiunile:29/39 cm.}, la un foc mediu pina la usoara rumenire a foilor. Fiecare foaie se scoate de pe tava si se pune pe cite un gratar separat nu una peste alta.


Crema caramelizata de cafea:


Din 400ml apa se face o cafea concentrata. Separat intr-o cratita se pune 100g de zahar la topit pina ce capata o culoare roscata, se da deoparte de pe flacara vasul si se toarna cafeaua fierbinte si filtrata {sa nu aiba zat}. Se pune iar pe foc mic pina se dizolva zaharul, dupa care se da la rece. Intr-un vas neaderent {eu folosesc la cremele fierte in general un vas de tuci ca un ceaun pt. ca nu se prinde crema la fundul vasului } se pune restul de zahar, amidonul si se amesteca putin ingredientele uscate, apoi se toarna treptat cafeaua, restul de apa si se da la fiert la foc mic amestecind in crema pina ce aceasta se ingroasa bine.


In crema fierbinte se pune si ness-ul si se da apoi la rece. Cind s-a mai racorit se pune treptat si margarina taiata cuburi amestecind crema pina la incorporarea ei. Se intinde apoi crema intre foi. Se pune la presat si se orneaza cu zahar pudra combinat cu ness sau nuci macinate.
Prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de cafea se serveste dupa ce foile s-au inmuiat.

Incearca si Tortulete de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite