Dulciuri

Reteta Prajitura cu mere si aluat razuit de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura aromata"
 
>
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

ingrediente

   300g faina
   250g margarina
   200g zahar
   gem de caise
   miez de nuca
   un praf de sare
   2-3 linguri de ulei
   4 mere

mod de preparare

Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina.



Se unge foaia cu gem de caise, merele curatate de coaja si razuite se aseaza deasupra. Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura.



Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura. Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la foc potrivit.






Prajitura cu mere si gem si aluat razuit se serveste dupa ce s-a racit.

Incearca si Placinta cu mere intregi de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat razuit de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.