Sfintisorii cu nuca si miere de albine sunt desertul sau gustarea dulce ideale in perioada postului. Sunt niste cornuri fragede si pufoase, incredibil de delicioase.
Sfintisorii cu nuca si miere de albine este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Punem faina intr-un lighean. Facem loc la mijloc pentru drojdie, zahar, sare si bicarbonatul stins cu otet. Amestecam cu putina apa minerala incalzita facand o plamadeala moale si o lasam sa creasca putin.Turnam restul de apa minerala incalzita pana formam o coca nelipicioasa.Framantam aluatul cu putin ulei si lasam sa creasca cca 30 min.Dupa ce a crescut rulam aluatul ca in imagine si impletim in doua apoi ii dam forma cifrei opt.Pregatim o tava unsa cu ulei pentru a-i aseza in tava sa creasca cca 15-20 min.Dam tava la cuptor pentru 40-50 min la foc mediu.Dupa ce s-au copt ii ungem cu miere de albine si pudram cu zahar amestecat cu nuca macinata.Se pot servci atat calzi cat si reci. Portia ajunge pentru 40 de portii.
Pofta buna!!!
Sfintisorii cu nuca si miere de albine se pot servi atat calzi cat si reci.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii