Dulciuri

Reteta Sfintisori moldovenesti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
pistoldoinita postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar.

ingrediente

   1 lingurita sare
   8 lingura zahar
   5 lingura ulei de floarea soarelui
   1 buc. drojdie
   1 buc. esenta vanilie
   600 gr faina
   500 ml apa calduta
   1 ceasca miere de albine
   1 ceasca miez de nuca macinat

mod de preparare

Sfintisorii moldovenesti sunt o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar. turnam apa calduta incet peste aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul il framantam pana incepe sa faca besici si apoi adaugam uleiul si iar framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim castronul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald timp de 30 min. Dupa ce a crescut aluatul formam sfintii in forma de opt ii punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii dam la copt 40-45 min la foc potrivit. In mierea de albine punem putina apa sa nu fie prea groasa si ungem sfintisorii moldovenesti dupa ce s-au racit, cu pensula apoi ii dam prin miezul de nuca.


Incearca si Cornuri cu mere de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori moldovenesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.