Dulciuri

Reteta culinara Tavalita glazurata de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele alergice la oua. Este o prajitura simplu de facut, tavalita prin sos de ciocolata si nuca de cocos.

ingrediente

Blatul:
   200g zahar tos
   5 linguri cu miere
   150ml apa
   1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet
   100 ml ulei
   500g faina + 1 praf de sare
GLAZURA {sau sos de cacao}:
   300ml apa
   300g zahar
   250g margarina
   5 linguri cacao
   2 sticlute esenta de rom
   + nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

mod de preparare

Pentru a face blatul prajiturii de post:


Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec. Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt, la foc mediu cca. 35 de minute. Cand s-a copt, se lasa sa se raceasca la temp. camerei.


Se pun intr-o cratita apa, zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic, lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura. Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}.


Blatul racit se taie fasii, apoi cubulete, marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura, apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar} sau prin fulgi de nuca de cocos. Se aseaza pe un platou pe un singur nivel.
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata.




Tavalita cu glazura de post este o prajitura delicioasa, nici nu veti realiza ca este fara oua!


Reteta de prajitura de post a fost propusa de Boni pe forum culinar.

Incearca si Prajitura cu miere si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita glazurata de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite