Fasole cu castraveti murati

Fasolea cu castraveti murati este o mancare de legume delicioasa, ce poate fi servita in zilele de post.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fasole cu castraveti murati

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 400 g fasole pestrita
  • o ceapa mica
  • o rosie
  • 75 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un varf de cutit de busuioc uscat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • castraveti murati
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fasolea se alege de impuritati si se spala in mai multe ape (folosind apa calduta). Apoi o punem la inmuiat tot in apa calduta, de preferat timp de 3-4 ore. Apoi se pune la fiert la foc mediu, in apa calda cu sare. Apa in care se fierbe fasolea se recomanda sa se schimbe de 2-3 ori, cam odata la 20-25 de minute. De fiecare data, apa care se pune peste fasole trebuie sa fie calda, altfel boabele de fasole se vor intari. Se fierbe pana cand fasolea devine usor de sfaramat. Dupa ce a fiert, se scurge apa.

Ceapa se taie marunt si se caleste foarte putin intr-o lingura de ulei incins, pana ce devine usor transparenta.
Punem la blender rosia taiata cuburi, 2 linguri de pasta de tomate, doi catei de usturoi, uleiul, busuiocul uscat si ceapa calita.

Pasta obtinuta la blender se pune peste fasole si se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Se potriveste cu sare si piper dupa gust.
Spalam si taiem marunt patrunjelul, apoi acesta se presara peste fasole si se amesteca.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Fasolea cu castraveti murati se serveste calda.
Se poate servi si impreuna cu carnati de porc sau vita, carnaciori, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Nuci umplute(varianta I )
Bucataras.RO

Nuci umplute(varianta I )

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...

Nuci umplute(varianta I )
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!