Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la bat
mod de preparare
Icrele de stiuca se pot pregati spalate sau nespalate. Procedeul este acelasi, doar ca icrele spalate au culoare mai frumoasa, insa nu se leaga la batut ca cele nespalate.
Icrele se spala si se curata de pielite (acestea se mai aleg si in timpul batutului), apoi sint puse cu sare intr-o panza rara si se lasa citeva ore la rece, ca sa se scurga complet de apa.
Dupa ce sint scurse, se pun intr-un castron, unde vor fi bine batute cu furculita. Inainte de a incepe lucrul, se despart din ele ceva mai putin de un sfert din cantitatea lor, si se lasa la o parte.
Celelalte sint batute cel putin 1/2 ora, punindu-se alternativ lamaie cit trebuie si ulei, putin cite putin. Cand sunt gata se amesteca, cu icrele lasate la o parte.
Acestea fiind intregi, bob de bob, dau aspect frumos icrelor batute.
Se asaza pe farfurie, iar imprejur se pun masline si frunze de salata verde.
Pofta buna!
Alte
retete
recomandate:
Rosii umplute cu piept de pui
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Incearca si Salata cu paste si ton
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de stiuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate cu peste
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe