Salate de legume

Reteta Salata andive

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
maria-monica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala bine andivele si se rupe fiecare foita in bucatele mici (a se evita maruntire prin taiere pentru riscul de a devenii amare). Se stropesc cu u

ingrediente

   Un kg de andive
   3 linguri de mustar cu hrean
   un galbenus
   200 ml ulei de floarea soarelui
   sare dupa gust
   optional o legatura de frunze de menta

mod de preparare

Se spala bine andivele si se rupe fiecare foita in bucatele mici (a se evita maruntire prin taiere pentru riscul de a devenii amare). Se stropesc cu un varf de sare si cateva picaturi de otet si se amesteca putin pentru omogenizare. Se lasa in asteptare.
In paralel, cele trei linguri cu varf de mustar se mixeaza bine se adauga progresiv uleiul pana se obtine o maioneza. La maioneza se poate adauga un galbenus de ou care o face si mai gustoasa.
Peste andivele, care intre timp au devenit mai putin aspre, se toarna maioneza de mustar si se presara frunzele de menta rupte in bucati mari.
Se serveste ca orice salata, alaturi de toate genurile de friptura sau chiar langa doi cartofi copti cu unt sau jumari de oua.
Incearca si Salata de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata andive" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.