Salata de orez cu legume

Splam orezul in mai multe ape. Se scoate cind este fiert, se spala in apa rece, se scurge bine si se pune intr-un castron adinc. Se toaca ceapa si se

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • piper macinat
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri de ulei
  • verdeata
  • 1 ceasca de orez
  • 2 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingura de mustar
  • sare
  • 1 ou fiert tare

Mod de preparare

Splam orezul in mai multe ape. Se scoate cind este fiert, se spala in apa rece, se scurge bine si se pune intr-un castron adinc. Se toaca ceapa si se amesteca peste orez si se face un sos din : mustar frecat cu ulei, otet si piper macinat, care se toarna peste orez. Cind este omogen, amestecul se pune pe un platou, se orneaza cu felii de rosii, felii de ardei gras si rondele de ou fiert tare.

Se presara deasupra verdeata tocata si se lasa salata la rece.
Se serveste in aceeasi zi

Alte retete culinare

Tocanita de legume

Socata

Tocanita de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!