Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai parte
Se curata sparanghelul de fibrele tari si se rupe cu mana,nu cu cutitul, in bucati de 3-4 cm. Rupand sparanghelul cu mana, se alege din el numai partea frageda, pe cand cu cutitul s-ar taia si partea lemnoasa, care nu trebuie intrebuintata.
Se fierbe sparanghelul cu sare, de preferinta separat cozile si varfurile, deoarece acestea fiind mai fragede, s-ar sfarama fierbind prea mult.
Cand sint gata, se scurg, se aseaza in salatiera, iar deasupra se toarna sosul de otet si ulei, cu sau fara mustar.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba de fasole verde
Sparanghel alb cu muschi crocant si sos
Sparanghel cu sunca
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pereIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii