Salata orientala cu orez este o reteta buna pentru dieta. Pentru aceasta reteta de salata de pe culinar.ro aveti nevoie de orez, mazare, ulei de masline
Se pune o oala pe foc iute cu apa pe jumatate si sare. Cand da in clocot se pune orezul. Orezul cu bobul lung e indicat pentru aceasta salata. Se lasa la foc iute si neacoperit sa fiarba cca 15 min. amestecand din cand in cand. Se strecoara si se spala in mai multe ape reci. Se strecoara bine si se pune in castronul de salata. Se amesteca mazarea. Se garniseste cu maslinele taiate, caperele, ardeiul rosu. Se presara ceapa taiata marunt si patrunjelul desfacut in buchetele mici. Se toarna sosul si se amesteca salata. Se lasa la temperatura camerei intre 15 si 30 de min.
NOTA. Otetul folosit la aceasta salata poate fi otet de vin, mere sau orez. Nu se recomanda otet balsamic.
Se serveste rece in boluri.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAzi m-am jucat in voie si-am vopsit OO.......
Oua pentru Paste 2020Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii