Salate de raci, melci

Reteta Raci fierti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult.

ingrediente

   18 raci
   apa cat sa-i cuprinda
   sare
   cativa catei de usturoi
   o frunza de dafin
   putine condimente.

mod de preparare

Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult. La patru litri de apa se pune o lingura plina de sare; in orice caz, apa se gusta deoarece ea trebuie sa fie mai sarata decat se cere la gust. Se pun cativa catei de usturoi si, dupa gust, putine condimente, adica o frunza de dafin si un fir de patrunjel, iar cine doreste, zarzavat de supa si ceapa. Se fierb la foc iute. Cand zeama clocoteste, se arunca inauntru racii, bine spalati in mai multe ape si scursi, si cateva boabe de piper. Se tin pe foc inca cinci minute, nu mai mult, socotite din momentul cand au dat in clocot. Se lasa sa se raceasca in apa lor. Se asaza frumos pe o farfurie, se pun imprejur frunze de patrunjel. Cine doreste, poate sa scoata matul din gaturi cand racii sunt inca vii, inainte de a-i fierbe.


Racii fierti se servesc cu verdeata.

Incearca si Salata din raci cu cascaval emental
Daca ti-a placut reteta noastra "Raci fierti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate de raci, melci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.