Salate de raci, melci

Reteta Salată de căpșuni, creveți și sparanghel

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 15m 
panacris postat de
Postat pe: 29-03-2019
Adaugă în cartea de bucate
O salata mai controversata, pentru iubitorii de fructe de mare

ingrediente

2 portii

   Căpșuni 200 g
   Creveți 150 g
   Sparanghel alb sau verde conservat 250 g
   Ulei de măsline 7 linguri
   Oțet din vin 3 linguri
   Busuioc verde ½ legătură
   Mentă verde 3 fire
   Frunză de mangold (spanac verde mai mare) 1 frunză
   Muștar 1 lingură
   Piper proaspăt măcinat
   Zahăr brun 1 linguriță
   Ceapă verde sau chives
   Zeamă de lămâie
   Sare de mare

mod de preparare

Sparanghelul se scoate din borcan, apoi se prăjește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După ce s-au rumenit puțin, se scoate pe o farfurie și se lasă la răcorit.
În uleiul rămas se gătesc creveții curățați, cca. 5 minute pe fiecare parte până prin o culoare ușor rozalie.
Între timp se prepară sosul din verdețurile aromate. Frunzele de busuioc, mentă și spanac se toacă mărunt într-un blender, împreună cu muștarul, oțetul, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, piperul măcinat, zahărul și trei căpșuni, până se obține o pastă fină.
Sosul obținut se toarnă peste sparanghelul răcorit și se lasă la marinat cca. 15 minute în frigider.
Căpșunile se taie în sferturi, se presară sare și piper, apoi se așează pe un platou, mărinimos pe care se va monta salata. Se adaugă estetic, tijele de sparanghel marinate, creveții, se presară ceapa verde sau chives tocată mărunt, se asezonează de zeamă de lămâie, sare și piper, se orenează cu câteva frunze de busuioc /mentă și se servește rece, ca atare, fără niciun fel de garnitură.
Spor și poftă bună!
Incearca si Salata de crustacee si moluste
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de căpșuni, creveți și sparanghel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate de raci, melci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.