3 salate la borcan

Pentru o salata la borcan perfecta trebuie sa tii cont de o regula simpla: ordinea ingredientelor: pui la baza borcanului dressingul, apoi legumele sau ingredientele care nu se inmoaie asa usor si deasupra salata sau legume moi. In rest, lasa-ti imaginatia sa zboare si combina tot ce iti place! Cele trei variante de azi sunt: Salata cu ton, legume proaspete si un dressing de mustar, salata cu pui colorata si dressing de iaurt si salata greceasca cu branza fetta si dressing de otet balsamic.

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salata cu ton:
  • cateva frunze salata verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 150 gr ton
  • 4-5 rosii cherry
  • 4-5 ousoare de prepelita fierte
  • 100 gr masline feliate
  • Dressing: 1 lingura mustar boabe, 1 lingura otet, 3 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust si 1 lingura marar verde tocat
  • Salata cu pui:
  • o mana frunze de baby spanac
  • 200 gr piept de pui la gratar
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • 150 gr fasole rosie fiarta
  • 1 arei kapia
  • Dressing: 50 ml iaurt de baut, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust si 1 lingura de chivas tocat
  • Salata greceasca:
  • cateva frunze salata verde
  • 2 castraveti mai mici
  • 4-5 rosii cherry
  • 100 gr branza feta
  • 1 ceapa rosie
  • 150 gr naut fiert
  • Dressing: 2 linguri otet balsamic, 1 lingura zeama lamaie, 3 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust si 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Asa cum am spus, incepe cu dressingul. Amestea bine intr-un bol mustarul, uleiul de masline si otetul, pune sare si piper dupa gust, mararul tocat si pune dressingul in borcan.


Adauga apoi pe rand maslinele feliate, ouale de prepelita taiate pe jumatate, bucatile de ton, rosiile cherry taiate, ceapa verde taiata rondele si deasupra frunzele de salata rupte bucati.


Asta e tot! cand vrei sa o mananci agiti pur si simplu borcanul si dressingul va imbraca toate ingredientele si tu o sa ai salata cu ton perfecta!


Am promis 3 salate asa ca o s-o facem acum pe cea cu pui: ai nevoie de o mana de frunze baby spanac, 200 gr piept de pui la gratar, 1 avocado, 1 ceapa rosie, 150 gr fasole rosie fiarta, 1 ardei kapia, iar pentru Dressing iti trebuie 50 ml iaurt de baut, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura mustar, sare si piper dupa gust si 1 lingura de chivas tocat


Vezi toti pasii de preparare in link https://youtu.be/cBEa-Kr3n9k

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Bucataras.RO

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!