Salate reci

Reteta Salata belgiana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se cureta andivele si se taie in bucati de 1-2 cm. Cureti de coaja telina si perele si le dai pe razatoarea cu gau

ingrediente

   250 g andive
   2 teline
   4 linguri maioneza
   2 pere
   un varf cutit boia dulce
   sare
Pentru maioneza:
   50 ml ulei
   1 lingura
   cu varf faina
   150-200 ml
   apa calda
   2 Unguri mustar
   10 linguri ulei
   zeama de la 1 lamaie
   1 lingurita condimente

mod de preparare

Se cureta andivele si se taie in bucati de 1-2 cm. Cureti de coaja telina si perele si le dai pe razatoarea cu gauri mari.


Se aseaza intr-un vas pentru salata ingredientele in straturi: un strat de telina rasa presarata cu sare,


unul de maioneza si la urma perele si andivele.


Acoperi salata cu maioneza amestecata cu boiaua de ardei dulce.








Maioneza


Pui uleiul la incalzit, adaugi 1 lingura plina cu faina, apa


calda si 1 lingurita de condimente.


Dupa ce s-a fiert compozitia, o lasi la racit, apoi o freci cu mixerul sau cu lingura.


Adaugi si mustarul si zeama de lamaie si amesteci.





Sfat:


Maioneza o poti folosi si pentru zilele de post.
Alte retete recomandate





Ciuperci cu ou de prepelita


Ciuperci in aluat


Pizza de post
Incearca si salata de vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata belgiana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.