Salata caprese este cea mai cunoscuta salata italiana. Combinatia de rosii proaspete, branza si busuioc este una reusita, o combinatie perfecta intr-o salata usoara.
Rosiile se curata de pielite si se taie apoi in feliute subtiri. Si mozzarella se taie in felii subtiri.
Se toaca marunt si busuiocul si se adauga impreuna cu rosiile si mozzarella intr-o salatiera. Se uda cu ulei de masline si se potriveste la gust de sare si piper.
Salata caprese poate fi servita in diferite feluri, cea mai cunoscuta fiind cea de felii subtiri asezate alternativ si stropite cu ulei de masline, decorate cu frunze proaspete de busuioc.
Dar salata caprese, daca folositi bilute de mini mozzarella, o puteti servi sub forma de aperitiv pe frigarui. Va fi un aperitiv delicios, dar si aspectuos.
Salata caprese se serveste proaspata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii